Diyanet Görevde Yükselme Sınav Başvuru şartları nelerdir.

Diyanet Görevde Yükselme Sınav Başvuru şartları nelerdir.

Diyanet Görevde Yükselme Sınav Başvuru şartları nelerdir.

I- BAŞVURU ŞARTLARI
A) GENEL ŞARTLAR
1. Halen Başkanlık teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesi uyarınca çalışıyor olmak.

2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 68 inci maddesinin (B) bendi kapsamındaki kadrolara atanabilmek için söz konusu bentte belirtilen hizmet süresine sahip olmak ve görevde yükselmeye tabi kadrolar için Başkanlıkta atanabileceği kadronun alt görevlerinin birinde (sözleşmeli, vekâleten ve geçici görevlendirme süreleri dâhil olmak üzere) çalışmış olmak,

3. Atanmalarında dini öğrenim şartı esas alınan unvanlar için Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak, 4. Başvuru yapılacak unvanda çalışıyor olmamak veya müktesebi bulunmamak.

Adaylar, ilan edilen unvanlardan sadece birisi için sınava başvurabilecektir.

İlgili mevzuat hükümleri gereği 18.04.1999 tarihinde görevde bulunan ve aynı tarih itibariyle iki yıllık yükseköğrenim mezunu olanlar dört yıllık yükseköğrenim mezunu kabul edileceklerdir.

Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanlar da bu sınavlara başvuruda bulunabilir.

B) ÖZEL ŞARTLAR
a) Şube Müdürü:
1. Öğrenim şartı;
GRUP-I için en az dört yıllık dinî yükseköğrenim mezunu olmak,

GRUP-II için en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,
2. Müracaatların bitiş tarihi itibariyle Başkanlık teşkilatında memur veya aynı düzey görevler ile üst görevlerde en az 8 (sekiz) yıl çalışmış olmak,

Adaylar GRUP-I veya GRUP-II’den sadece birine başvuru yapabileceklerdir.

b) Din Hizmetleri Uzmanı:

1. En az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,

2. Müracaatların bitiş tarihi itibariyle Başkanlık teşkilatında en az 3 (üç) yıl görev yapmış olmak,

c) Şef:
1. En az iki yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,

2. Müracaatların bitiş tarihi itibariyle büro hizmetlerinde en az 3 (üç) yıl çalışmış olmak şartıyla Başkanlık teşkilatında en az 5 (beş) yıl görev yapmış olmak.

Görev süreleri ve görevlendirme olarak çalışılan sürelerin hesaplanmasında DİBBYS (İKYS) verileri dikkate alınacağından başvuruda bulunacak personelin bu süreleri bağlı bulunduğu birimlere müracaat ederek DİBBYS (İKYS) programına işletmesi gerekmektedir. DİBBYS (İKYS) programına işlenmemiş çalışma ve görevlendirme süreleri dikkate alınmayacaktır.